Hranilniki električne energije

Nova energija prihodnosti

Hranilniki električne energije

http://www.encom.si/wp-content/uploads/2016/11/el-energija-nova-570x486.jpg

Nove tehnologije so dnevna stalnica, večina pa za delovanje potrebuje zanesljive prenosne vire energije. Baterije so se, kot vsestranski prenosni viri energije, uveljavile praktično na vseh področjih. So tehnologija, ki poganja sodobni svet.

Li-Ion tehnologija

Li-Ion baterije so v zelo kratkem času postale zelo popularna tehnologija. Proizvedejo enako količino energije kot NiMH vendar so za 35% lažje, kar pa pri električnih vozilih izdatno pripomore k sami teži vozila. Drugi razlog popularnosti je da Li-Ion baterije niso strupene in so okolju prijazne ker ne vsebujejo toksičnih elementov kot so Kadmij in podobno. Tretji razlog je spominski efekt katerega te baterije nimajo. Ta efekt pri določenih tipih baterij kot recimo NiMH izdatno poslabša izkoristek in življensko dobo baterij. Li-Ion se stalno izboljšuje z novimi materiali postajajo baterije temelječe na Litiju mesečno boljše.

Pomembno je, da so baterije in z njimi povezani sistemi varni, zanesljivi, stroškovno učinkoviti in da imajo dolgo življenjsko dobo, kajti le tako nam bodo lahko zagotavljali energijo potrebno za izzive prihodnosti.

Industrijski baterijski sistemi

Organizacije, podjetja in vladni subjekti lahko dosežejo večji nadzor, zanesljivost in varnost z naprednimi solarnimi in Powerpack sistemi, ki vam jih nudimo s pomočjo naših partnerjev.

Powerpack sistemi se uporabljajo za shranjevanje el. energije pridobljene iz naravnih virov (sonce) in hkrati nudijo podjetju oz. organizaciji varno in ugodno električno energijo.


VZDRŽEVALEC:
vzdrževanje in upravljanja energijskih sistemov

//www.encom.si/wp-content/uploads/2016/11/NGEN-logo-napis.png